ברכה סלע באולם מועצת העיר (צילום: בועז כהן)
ברכה סלע באולם מועצת העיר (צילום: בועז כהן)

האוצר פותח בהליך מינהלי נגד חריגות השכר בפרשת סלע

הממונה על השכר במשרד האוצר הודיע על פתיחתו של הליך המינהלי לנוכח החריגות לכאורה שהתגלו בשכרה של ברכה סלע, מקורבתו של ראש העיר יונה יהב. כל ההשלכות והמשמעויות – בפנים

פורסם בתאריך: 17.6.26 15:29

משרד האוצר הודיע על פתיחת הליך מינהלי משמעותי בעניין שכרה של ברכה סלע, מקורבת ראש העיר יונה יהב. החלטה זו מגיעה בעקבות ממצאים המצביעים על חריגות לכאורה בתשלומים שקיבלה סלע מעיריית חיפה.

הפרשה החלה להתגלגל לפני כחודש, כאשר נחשף כי עיריית חיפה משלמת לגברת סלע שכר השווה ל-70 אחוזים משכר מנכ"ל, וזאת ללא קבלת האישורים הנדרשים מהממונה על השכר במשרד האוצר. סלע, אשר שימשה בעבר כמזכירת העיר ופרשה לגמלאות בשנת 2021, שבה לעירייה עם תחילת כהונתו הנוכחית של יהב. היא מונתה לתפקיד אמון כעוזרת בכירה למנכ"ל, אך בפועל ממשיכה לבצע משימות הדומות לאלו שביצעה בתפקידה הקודם, כולל ניהול ישיבות מועצת העיר. בשידורים פומביים, היא אף מוצגת לעיתים כ"מזכירת העיר", תואר שאינו קיים ברשויות מקומיות המעסיקות מנכ"ל.

עם חזרתה לעירייה באפריל 2024, שכרה של סלע עמד על 50 אחוזים משכר מנכ"ל. גורמים בעירייה שאפו להעלות את שכרה ל-85 אחוזים, אך משרד הפנים המליץ כי הממונה על השכר לא יאשר מהלך כזה. העירייה לא ויתרה והסתפקה בדרישה לשכר בשיעור 70 אחוזים. גם על כך העיר משרד הפנים, והדגיש כי נדרש אישור הממונה על השכר וכי הסיכויים לאישור נמוכים, במיוחד לאור העובדה שסלע היא גמלאית של העירייה המקבלת פנסיה תקציבית. למרות האזהרות, הנהלת העירייה העבירה החלטה במועצה להעלות את שכרה ב-20 אחוזים נוספים, ללא קבלת האישור הנדרש.

הליך מינהלי זה, שנפתח כעת, כולל איסוף חומרים על ידי צוות יחידת האכיפה, עריכת בדיקה מקיפה בעירייה, ואיתור חריגות שכר לכאורה. לאחר מכן, יישלח מכתב זימון לשימוע לעירייה ולעובדת, ובו יפורטו תנאי השכר וההעסקה החשודים כנוגדים את חוק יסודות התקציב. הצדדים יידרשו להגיב בתוך 30 יום ולהתייחס לנושא השבת הכספים ששולמו שלא כדין.

בשלבים הבאים, תתקיים התייעצות פנימית עם פרקליטות המדינה לקביעת גורלו של כל רכיב שכר. הממצאים וההמלצות יועברו לממונה על השכר, שיקבל החלטה סופית. אם יקבע כי התשלומים חורגים, הממונה יחייב את העירייה לבטלם או להפחיתם, וידרוש מסלע להשיב את הכספים שקיבלה ביתר. גורם משפטי בעירייה העריך כי סלע תידרש להחזיר את כל הסכומים ששולמו בחריגה. משרד האוצר אישר את פתיחת ההליך, ואילו עיריית חיפה סירבה להגיב.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר