נשיא סומלילנד נטע עץ (צילום: אבי חיון, ארכיון קק"ל)
נשיא סומלילנד נטע עץ (צילום: אבי חיון, ארכיון קק"ל)

נשיא סומלילנד נטע עץ בירושלים: מעבר להכרה ולשותפות

ביקור היסטורי בירושלים: נשיא סומלילנד נטע עץ זית כסמל לידידות מתהדקת. האירוע, ביוזמת קק"ל, מסמן מעבר מהכרה מדינית לשותפות מעשית, וצפוי לכלול חנוכת שגרירות ופגישות עם ראשי המדינה

פורסם בתאריך: 15.6.26 14:20

נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, ערך ביקור רשמי בירושלים, במהלכו נטע עץ זית ביער האומות של קק"ל. אירוע סמלי זה נועד להדגיש את הידידות ההולכת ומתהדקת ואת הקשרים המתפתחים בין סומלילנד למדינת ישראל. הביקור התקיים ביוזמת הקרן הקיימת לישראל, הממשיכה לקדם קשרים דיפלומטיים באמצעות פעילויות סביבתיות.

הנטיעה ההיסטורית היא חלק מביקורו המדיני של הנשיא בישראל, הנחשב לנקודת ציון משמעותית ביחסי שתי המדינות. חשוב לציין כי ישראל היא המדינה היחידה, מלבד טאיוואן, שהכירה רשמית בריבונותה של סומלילנד, הכרה שהתרחשה בדצמבר 2025. ביקורו הנוכחי של הנשיא מסמל מעבר מהכרה פורמלית לשותפות מעשית ופעילה, וצפוי לכלול אירוע חנוכת שגרירות סומלילנד בבירה ירושלים, כמו גם פגישות עם בכירים וראשי המדינה.

מסורת נטיעת עצים ביער האומות של קק"ל מוקדשת מזה שנים רבות למנהיגים ואישים בולטים מרחבי העולם, ומסמלת את הקשרים ארוכי הטווח הנרקמים בין עמים ומדינות. עץ הזית שנבחר וניטע במהלך הביקור מהווה סמל מובהק לידידות העמוקה ולקשרים הדיפלומטיים המתחזקים בין ישראל לסומלילנד, וישמש כתזכורת חיה לשותפות ההולכת ומתפתחת בין שתי הישויות המדיניות.

במהלך הטקס, נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, הדגיש כי "המקום בו אנו נמצאים מעניק השראה למנהיגים ולאזרחים כאחד לפעול למען עולם שליו וחומל יותר". הנשיא הביע עניין רב בלמידה מניסיונה העשיר של קק"ל בתחום שמירת הסביבה ופיתוחה. הוא הוסיף ואמר: "אנו מבקשים לחלוק את הניסיון שלכם ואת הידע שלכם בתחום הסביבה, שמירת הטבע ונטיעת עצים. אנו מקווים לשיתוף הפעולה שלכם עם סומלילנד, על מנת לקדם יחד מטרות משותפות אלו".

מנכ"ל קק"ל, אילן שוחט, ציין בדבריו: "אנו רואים בכבוד רב את אירוח נשיא סומלילנד ביער האומות של קק"ל, יער שבו נשיאים רבים נטעו עץ של שלום וידידות". הוא הוסיף כי נטיעת עץ הזית בירושלים מבטאת קשר המבוסס על כבוד הדדי ושותפות אמתית בין עמים. שוחט הדגיש כי קק"ל רואה בקידום קשרים בינלאומיים ובניית גשרים של שיתוף פעולה חלק אינטגרלי ומרכזי מפעילותה, והביע אמונה כי ביקור זה מהווה צעד משמעותי בהמשך חיזוק היחסים בין ישראל לסומלילנד, לקראת עתיד משותף ופורה.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר