לילך מנטש (צילום: אלונה ירדן)
לילך מנטש (צילום: אלונה ירדן)

משכירה לעצמאית במודיעין: לילך מנטש מעצבת גרפית

שלוש השנים הראשונות של העסק היו קשות, אבל מרגע שהצטרפה לקבוצת נטוורקינג, מנטש מעידה כי חייה השתנו. אמא לשלושה שהתאימה את הקריירה לאימהות

פורסם בתאריך: 19.2.18 08:55

לילך מנטש (39) משכונת כרמים במודיעין, עסקה בעיצוב גרפי עוד מהתיכון. לפני כשבע שנים יצאה לעצמאות. הסיבה לשינוי נעוצה בעובדה שהיא עבדה בתל אביב, ועם לידת בתה השנייה, לדבריה, היה לה קשה לעמוד בזמנים של לקחת ולהוציא את הילדים ב-16:00 מהגן. מנטש, היא אמא לשלושה (בן 11, בת 8, ובן שנתיים), שהתאימה את הקריירה לאימהות.

"לילך עיצוב גרפי" זה עסק לעיצוב גרפי והפקות דפוס. מנטש מספרת ל"כל העיר" על העבודה שלה: "אני עושה כל מה שקשור לפרינט. אם לקוח מזמין לדוגמא עיצוב של כרטיס ביקור אז הוא יקבל ממני את הכרטיסים כבר מודפסים. רוב הגרפיקאיות היום שולחות ללקוח קובץ, ומה שנקרא תשבור את הראש. אצלי מקבלים את השירות עד המוצר המוגמר. אני עושה את כל הפקות הדפוס, לא רק כרטיסי ביקור, לדוגמא פוסטרים, רולאפים וכו'. אני גם מספקת שירותי דפוס. אני מדפיסה על המכונה בעצמי ומבצעת את החיתוכים בעצמי. וכך יש לי בקרה מלאה על העבודה. פיזית אני עובדת על המכונות. כשאנשים שואלים אותי, למה לי לבוא אליך ולא ללכת לבית דפוס, אז אני עונה שבבתי דפוס יש הרבה לקוחות וזה יכול ליצור תחושה שאתה עוד לקוח, ולא תמיד מקבלים את היחס שמצפים לו. וגם המחירים שלי נוחים כי אני מכירה את הענף".

לילך מנטש (צילום: אלונה ירדן)

לילך מנטש (צילום: אלונה ירדן)

איזה ניסיון יש לך בתחום?

"אני גרפיקאית מאז אני מכירה את עצמי. למדתי גרפיקה בתיכון, אחר כך הייתי גרפיקאית בצבא, ובהמשך הדרך, עבדתי בעוד שתי עבודות כגרפיקאית שכירה בבתי דפוס, כאשר שם רכשתי את מירב הניסיון שלי. לא למדתי לימודים גבוהים במקצוע הזה, וכל מה שאני יודעת היום זה מניסיון חיים וניסיון מקצועי. בבתי הדפוס הייתי עושה הכל, החל מלשבת מול לקוח וכלה בעבודה על המכונות. יש לי את הידע בהפקות דפוס בזכות זה".

איך היתה השנה הראשונה שלך כעצמאית?

"אפשר לקרוא לזה אפס. כלום ושום דבר. וגם לא עשיתי הרבה בשביל להביא לקוחות. לא ידעתי איך עושים את זה ומה עושים, ואז הפייסבוק גם לא היה כל כך חזק כמו היום. השנה וחצי הראשונות היו מאוד קשות. אמא בגן של הבן שלי המליצה לי להצטרף לקבוצת נטוורקינג. כשהצטרפתי לקבוצה, ב-2012 חיי השתנו. לא מיד, אלא רק כעבור שנה לערך, כי לקח זמן עד שהכירו אותי וידעו מה אני עושה".

פינת העבודה של לילך מנטש

פינת העבודה של לילך מנטש

את מספרת על שלוש שנים ראשונות קשות. על איזו רמת הכנסה את מדברת?

"משהו כמו 2,000 שקלים, עד 3,000 שקלים שהלכו ועלו בהדרגה. בתקופה הראשונית עבדתי גם כפרילנסרית במודיעין וזה נתן לי עוד אוויר לנשימה. כעצמאית זה היה מאוד קשה. אחרי שהגעתי לקבוצת נטווריקניג התחלתי לבוא עם דברים שעשיתי ולעמוד מאחוריהם".

איך את מבדלת את עצמך?

"בזכות העובדה שאני נותנת שירותי דפוס. אנשים אוהבים לקבל את כל השירות במקום אחד, ולא לרוץ יותר מידי, ולא להתעסק. הנה היא כבר תביא לי את החומרים מוכנים".

 


Notice: הפונקציה wp_get_loading_optimization_attributes נקרא בצורה לא תקינה. An image should not be lazy-loaded and marked as high priority at the same time. למידע נוסף כנסו לניפוי תקלות בוורדפרס. (הודעה זו נוספה בגרסה 6.3.0.) in /home/kolhairmodiin/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

 

איך זה לנהל בית ועסק ביחד?

"לרוב זה לא פשוט, אבל זה תלוי גם בתקופות. כמו בכל עסק אני מניחה שיש תקופות יותר מלאות בעבודה ופחות. בתקופות שיש יותר עבודה הבית די מוזנח. אבל סך הכל זה מאוד כיף. הזמינות לילדים והארוחה החמה  שהם מקבלים בצהריים, זה עושה לי טוב. אני מקבלת אותם בצהריים ועוזרת להם עם שיעורי בית. בדרך כלל אני מקבלת אותם, ואנחנו אוכלים ביחד ואז אני ממשיכה לעבוד עד 4 שאני הולכת להוציא את הילד הקטן מהגן. לעתים יוצא לי לעבוד גם אחרי שאני מביאה אותו מהמעון, ואז הגדולים מגבים אותי ושומרים עליו".

מהם החסרונות?

"אין הכנסה קבועה ובטוחה. אין מספר שבסוף החודש את יודעת שזה מה שנכנס לבנק ויהי מה".

איך מתחיל יום העבודה שלך?

"הבוקר שלי מתחיל כשאני מפעילה מוזיקה ברקע. אני מתלבשת רק כי אני צריכה לקחת את הקטנצ'יק למעון, אבל אם הייתי יכולה, הייתי נשארת בפיג'מה. שבוע שעבר הקטן היה חולה, אז מצאתי את עצמי עובדת בפיג'מה".

איך צברת ידע על ניהול עסק?

"דרך ניב, קבוצת הנטוורקינג, ובעיקר מניסיון. לא עשיתי קורסים".

מהן השאיפות המקצועיות שלך?

"לתקופה הקרובה להמשיך לצבור עוד לקוחות ולהמשיך לתת את השירות המקיף שאני נותנת, ובעתיד אולי לפתוח משרד או בית דפוס. אולי כשבעלי יפרוש מהצבא".

לילך מנטש (צילום: אלונה ירדן)

לילך מנטש (צילום: אלונה ירדן)

אילו טיפים את יכולה לתת לעצמאיות בתחילת הדרך?

"סבלנות, סבלנות, סבלנות".

אז איזה כלים יש לעצמאית בתחילת הדרך, להעריך האם היא בכיוון הנכון או שהיא מבזבזת את הזמן?

"לפי הפידבקים של לקוחות. אם רואים שיש איזו צמיחה, גם אם לאט, אז לדעתי היא בכיוון".

תגיות:

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר